Gaarden

I det skønne Thy, i centrum af "Cold Hawai" og Thy Nationalpark ligger GAARDEN BED & BREAKFAST. I det gamle lysstøberi har vi indrettet et skønt lille Bed & Breakfast, perfekt til et lille ferieophold, golfophold, surfing, vandre/cykelture i Nationalparken o.m.a.


GAARDEN' s historie:
I mange år har vor gamle gård fra 1700 tallet været rammen om et aktivt liv. Mange mennesker er gennem årene kommet og gået i "Kalles Vognmands hus" som GAARDEN hedder i folkemunde.

De ældste dele af "Kalle Vognmands hus" stammer helt tilbage fra 1725, hvor gården var en fæstegård . I dag ligger GAARDEN på Kalles Mark, som er opkaldt efter Kalle Vognmand. Ligesom den næste vej som hedder Niels Vognmands vej, opkaldt efter Niels Vognmand, som var Kalles far. Kalle Vognmands hus ligger på Kalles Mark 2, kun et par hundrede meter fra stranden hvor Kalle kørte fisk til opkøberne, først med hestevogn siden traktor, fra de kutterne, der blev trukket op på stranden. Fra gården solgtes desuden æg og mælk. Stranden er i dag surfernes paradis.

I 1993 åbnede vi et lysstøberi med forretning i den gamle lade og stald. Lysene støbte vi i det gamle lysstøberi. Der blev holdt mange kurser i at hånddyppe lys i det gamle lysstøberi. Vi holdt op med at støbe lys i 2005. Forretningen drev vi frem til 2016. I 2011 åbnede vi Bed & Breakfast i det gamle lysstøberi

Der stadig aktivitet i Kalle Vognmands gamle gård

 

Forside