VANDRETURE I THY – GÅ MED
KULTUR – NATUR – THYMAD
 

KORTE VANDRE TURE fra tirsdag – fredag i ugerne 18-20-22-24 og 36

LANGE VANDRETURE fra tirsdag – fredag i ugerne 19-21-23-25-35 og 37

Fra kr. 1350- kr. pr. person i dobbelt værelse.

I prisen indgår 3 overnatninger i dobbeltværelse, 3 x morgenmand, 2 x frokostboller og 2 x aftensmad. I vor B&B er der Nescafe og The frit til rådighed.

Medbring gode vandresko/støvler, let regntøj, rygsæk til at bære vand, frokostbolle m.m. Evt. vandrestave, hvis du er vant til at bruge dem.
Om muligt kan vi undervejs finde og plukke årstiden urter, bær , svamp m.m.

KORTE VANDRETURE

Første dagen ankomst efter eget valg efter kl. 15.

Der er flere nye spændende spisesteder som vi kan anbefale, dog er der flere, der kan have begrænset åbningstider uden for sæsonen, så sende os gerne en mail eller ring for råd og vejledning.

Anden dag begynder med morgenmad i vor cafe. Vor morgenmad er faktisk vor ”signatur” varmt anbefalet af vore gæster.

Derefter starter vi ud på en ca. 8 km lang vandretur. Vi begynder med at studere hvordan indbyggerne i Klitmøller, efter bedste forstand prøvede på at overleve efter at byen og store dele af Thy, på 1600-tallet blev begravet i sand. Vi besøger landingspladsen, med minder fra skudefarten til Norge, kystfiskeriet , redningstjenesten . Derefter går turen langs stranden til åen, som vi følger til resterne efter en af Klitmøllers møller. Vi fortsætter ud til Ålekisten stedet hvor Mølboerne gik sammen om fiskeri af ål og etablering af fællesareal for dyrkning af foder til byens få kreaturer.

Turen tilbage går af små stier gennem Klitmøller til GAARDEN undervejs spiser vi vor frokostbolle.

Derefter er der nogle timer fri hvor man evt. på egen hånd kan besøge Hanstholm Fyr, som nu er et kunst center eller Bunkermuseet.

Om aftenen nyder vi spændende TAPAS fra THY.

Tredje dagen vælger vi en rute som er en rundtur der går fra Vandet sø op mod Nors sø og tilbage til Vandet sø. Turen går det meste af tiden i læ inde i plantagen men med fantastisk udsigt flere steder . Vi oplever hvordan sandflugten i høj grad har påvirket området og hvordan man efter hårdt arbejde, har klaret at få landskabet beboeligt igen. Efter ca. 10 km er vi tilbage igen mange oplevelse rigere. Startstedet ligger ca. 6 km fra Gaarden, hvorfor vi kører i egne biler ud til p- pladsen ved Vandet sø.

Undervejs på turen nyder vi vor frokostbolle og kaffe ude i naturen.

Middag spiser vi på Gaarden i vor cafe, vor vi byder på mad efter årstiden og som kan relateres til Thy. Hvis det er muligt vil vi gerne servere Krabbekløer.

Fjerde dagen. Vi slutter af med morgenmad og spændende tips til hvad man evt. kan se og opleve på vejen hjem.

LANGE VANDRETURE

Første dagen ankomst efter eget valg efter kl. 15.

Der er flere nye spændende spisesteder som vi kan anbefale, dog er der flere, der kan have begrænset åbningstider uden for sæsonen, så sende os gerne en mail eller ring for råd og vejledning.

Anden dag begynder med morgenmad i vor cafe. Vor morgenmad er faktisk vor ”signatur” varmt anbefalet af vore gæster.

Ruten begynder ved Gaarden, hvor vi går ned til stranden og gennem klitterne sydvest på og gennem det tidligere skydebaneterræn. Videre mod syd frem til begyndelsen af plantagerne. Vi går ned til det meget interessante området ved Bøgsted Rende og ser på den kamp træer og buske kæmper for at overleve i den barske natur. Derefter fortsætter vi til Vorupør, over den barske hede. I Vorupør spiser vi vor frokostbolle. Der er muligheder for at købe lidt lækkerier ved røgeriet hvis man ønsker det. Turen er ca. 17 km. Vi aftaler på forhånd, om nogle ønsker at gå tilbage eller om vi skal køre nogle biler til Vorupør og køre hjem.

Turen til Vorupør er på ca. 17 km. Vælger man at gå retur til bliver det til lidt flere km måske 34 km (ikke helt en maratondistance)

Om aftenen byder vi på TAPAS fra THY.

Tredje dagen. Efter morgenmaden starter vi ud på en ca. 14 alternativ 20 km vandretur efter eget valg . Vi begynder med at studere hvordan indbyggerne i Klitmøller, efter bedste forstand prøvede på at overleve efter at byen og store dele af Thy, på 1600-tallet blev begravet i sand. Vi besøger landingspladsen, med minder fra skudefarten til Norge , kystfiskeriet , redningstjenesten . Derefter går turen langs stranden til åen, som vi følger til resterne efter en af Klitmøllers møller. Vi fortsætter ud til Ålekisten, stedet hvor Mølboerne gik sammen om fiskeri af ål og etablering af fællesareal for dyrkning af foder til byens få kreaturer.

Derefter fortsætter vi ud mod Vandet sø hvor vi vælger en rute, som er en rundtur der går fra Vandet sø op mod Nors sø og tilbage til Vandet sø. Turen går det meste af tiden i læ inde i plantagen men med fantastisk udsigt flere steder. Vi oplever hvordan sandflugten i høj grad har påvirket området og hvordan man efter hårdt arbejde, har klaret at få landskabet beboeligt igen. Vi ender ved p-pladsen ved Vandet sø, hvor vi i forvejen har kørt bilerne ud. Om man ønsker at gå tilbage til Klitmøller bliver turen på i alt 20 km.

Undervejs drikker vi kaffe og spiser vor frokostbolle ude i naturen.

God trætte og mange oplevelser rigere spiser vi middag på Gaarden Klitmøller, vor vi byder på mad efter årstiden og som kan relateres til Thy. Hvis det er muligt vil vi gerne servere Krabbekløer.

Fjerde dagen. Vi slutter af med morgenmad og spændende tips til hvad man evt. kan se og opleve på vejen hjem.

Bestil din vandretur her

 

Forside